ΚΟΣΜΟΣ

Σε κέντρο φιλοξενίας προσφυγόπουλων η Μελάνια Τραμπ

Σε κέντρο φιλοξενίας προσφυγόπουλων η Μελάνια Τραμπ
REUTERS/Kevin Lamarque

Στο χώρο όπου διαμένουν παιδιά που έχουν χωριστεί από τους γονείς τους στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ βρέθηκε σήμερα η Μελάνια Τραμπ, οι πιέσεις της οποίας αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα ώστε να κάνει «στροφή» ο σύζυγός της στη μεταναστευτική πολιτική του.

Η πρώτη κυρία αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο νωρίς το πρωί και έφτασε αεροπορικώς στο Τέξας.

Στο Μακάλεν, όπου βρίσκεται το κέντρο κράτησης Upbring New Hope Children's Center, η Μελάνια Τραμπ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αξιωματούχους και εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις. Στο κτίριο φιλοξενούνται 55 ανήλικοι ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Οι έξι από αυτούς χωρίστηκαν από τους γονείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν, μόλις πέρασαν τα σύνορα.

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ κάθισε σε ένα τραπέζι και άκουσε τους υπαλλήλους να της εξηγούν πώς φροντίζουν τα παιδιά.

Έθεσε πολλές ερωτήσεις, επιδιώκοντας να διασφαλίσει ότι οι ανήλικοι λαμβάνουν τη σωστή φροντίδα.

Λίγο αργότερα, περιηγήθηκε σε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται τα δωμάτια των παιδιών και της εξήγησαν ότι οι ανήλικοι φροντίζουν μόνοι τους για την καθαριότητα των χώρων αυτών.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να δω και να συναντήσω τα παιδιά. Αλλά πρώτα, επιτρέψτε μου να γνωρίσω εσάς και να σας ευχαριστήσω όλους για όσα κάνετε, για το ηρωικό έργο που επιτελείτε καθημερινά και για όσα κάνετε για αυτά τα παιδιά», είπε η Μελάνια.

«Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω πώς μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να επανενωθούν με τις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ