Κόντρα Μακρόν - Σαλβίνι για το προσφυγικό πριν τη μίνι σύνοδο στις Βρυξέλλες
Μια ημέρα πριν από τη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες, προέκυψε νέα λεκτική σύγκρουση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η Ιταλία, σε αντίθεση με πριν από ένα χρόνο, δεν αντιμετωπίζει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Ο Ματέο Σαλβίνι απάντησε άμεσα κάνοντας αναφορά σε «αλαζονεία του Γάλλου προέδρου», αναφέροντας ότι η Ιταλία φιλοξενεί πάνω από 170.000 «υποτιθέμενους πρόσφυγες» και καλώντας την Γαλλία «να ανοίξει τα λιμάνια της» και να σταματήσει τις απωθήσεις στα ιταλογαλλικά σύνορα, στη Βεντιμίλια, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Σαλβίνι, επίσης, τόνισε ότι η συναίνεση της Ιταλίας, στις Βρυξέλλες, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ότι η Ρώμη θα διαπραγματευτεί σημείο προς σημείο τα θέματα που την ενδιαφέρουν.
ΤΑ «ΧΑΡΤΙΑ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ερντογάν, Σύνταγμα και ανασχηματισμός: Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης έως τις εκλογές
07:20
ΑΠΘ για τα επεισόδια: «Θλιβερή μειοψηφία μετέτρεψε την Πολυτεχνική σε θέατρο εγκληματικών συμπεριφορών»
07:15
Εκλογές στην Ιαπωνία: Ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες ζητά η πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι
07:10
Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης
07:05