ΚΟΣΜΟΣ

«Πήγαινε αμέσως στη φυλακή»: Κρατούμενος απελευθερώθηκε κατά λάθος μέχρι που επενέβη η σύζυγός του

«Πήγαινε αμέσως στη φυλακή»: Κρατούμενος απελευθερώθηκε κατά λάθος μέχρι που επενέβη η σύζυγός του
Mesa County Jail

O James Rynerson αποφυλακίστηκε από λάθος τον προηγούμενο μήνα από τις φυλακές της κομητείας Mesa στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Μόλις έφτασε στο σπίτι του όμως, η γυναίκα του τον ανάγκασε να επιστρέψει στη φυλακή. 

O Rynerson βρισκόταν υπό κράτηση στην φυλακή, αναμένοντας τη δίκη του για κατηγορίες απειλής, διατάραξης της τάξης και παράβασης.

Οι αρχές έκαναν λάθος και ελευθέρωσαν τον Rynerson αντί ενός άλλου κρατούμενου, του 35χρονου Marvin March, με τον οποίο μοιράζονταν για ένα διάστημα το ίδιο κελί.

Απ’ότι φαίνεται, το λάθος έγινε διότι ο March μεταφέρθηκε σε άλλο κελί μετά την συγκατοίκησή του με τον Rynerson.

Τα αρχεία της φυλακής όμως δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και έτσι, όταν ήταν η ώρα να ελευθερωθεί ο March, οι υπάλληλοι της φυλακής ελευθέρωσαν στη θέση του τον Rynerson, ο οποίος ήταν ο μόνος ένοικος του κελιού.

Οι φύλακες δεν είχαν συνειδητοποιήσει το λάθος τους μέχρι που ο March, ο οποίος ανέμενε την απελευθέρωσή του, ρώτησε κάποιους από τους φύλακες πότε θα ερχόταν αυτή η ώρα.

Η φυλακή προσπαθεί τώρα να διαπιστώσει εάν το Rynerson είχε συνειδητοποιήσει το λάθος που είχε γίνει και αποφάσισε να μην ενημερώσει τους φύλακες ή εάν πίστευε επρόκειτο για κάποια... καλοτυχία.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Rynerson είχε συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για λάθος, πιθανώς κατηγορηθεί και για απόδραση, πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία.

Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες από την απελευθέρωσή του, η γυναίκα του Rynerson τον είχε επιστρέψει στην φυλακή, γεγονός που οδήγησε τον αρχιφύλακα την επαινέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ