ΚΟΣΜΟΣ

Η Ινδία βάζει περιορισμούς στις σέλφις

Η Ινδία βάζει περιορισμούς στις σέλφις
PIXABAY

Μετά από σειρά θανάσιμων ατυχημάτων καθώς τουρίστες προσπαθούν να πάρουν την τέλεια φωτογραφία, η πολιτεία Goa της Ινδίας πέρασε μέτρα προκειμένου να θέσει περιορισμό στην "τρέλα" των selfies.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι απαγορεύόνται οι σέλφι σε 24 συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της πολιτείας όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα ατυχήματα και θάνατοι.

Προκειμένου να περιορίσουν τα ατυχήματα, οι αρχές θα τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες για την απαγόρευση οι οποίες θα βρίσκονται κοντά σε παραλίες, γκρεμούς και άλλα σημεία όπου συχνάζουν οι περίπου 6 εκατομμύρια τουρίστες που υποδέχεται ετησίως η πολιτεία.

Το κρίσιμο περιστατικό που προέτρεψε τα νέα μέτρα ήταν ο θάνατος δύο τουρίστων στις 17 Ιουνίου στην πολιτεία Tamil Nadu, οι οποίοι έπεσαν στον ωκεανό και πνίγηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά.

Σύμφωνα με το βρετανικό Guardian, μελέτη που έγινε το 2016 κατέληξε ότι η Ινδία σημειώνει τους περισσότερους θανάτους από σέλφι στον κόσμο. Από τους 127 θανάτους που σημειώθηκαν το 2014 και 2015, 76 έλαβαν χώρα στην Ινδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ