Ενδοκυβερνητική κρίση στο Βέλγιο για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών
Σε ενδοκυβερνητική κρίση τείνει να εξελιχθεί στο Βέλγιο η διάσταση απόψεων για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών ανάμεσα στους δυο βασικούς εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ και του ηγέτη των φλαμανδών εθνικιστών Ντε Βιβέρ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα De Tijd η διάσταση απόψεων εκδηλώθηκε μεταξύ τους αναφορικά με την αντικατάσταση των πολεμικών αεροσκαφών F-16, με τον μεν δεύτερο να αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προτιμηθούν τα γαλλικά Rafale και τον πρωθυπουργό να θέλει να κρατήσει την επιλογή αυτή ανοιχτή.
Εκτίμηση της εφημερίδας είναι ότι οι δύο πολιτικοί έχουν πλέον αγεφύρωτες διαφορές και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεργαστούν εκ νέου μετεκλογικά.
Την αντιπαράθεση των δύο ισχυρών ανδρών του Βελγίου σχολιάζει και η De Morgen στο κύριο άρθρο της, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Ντε Βιβέρ προτιμά να αναβληθούν για αργότερα οι αποφάσεις για την αγορά των νέων μαχητικών ώστε να μπορέσει να αναδείξει το όλο θέμα στην προεκλογική του εκστρατεία και να αξιοποιήσει προς όφελός του την παραδοσιακή καχυποψία με οποία βλέπει το φλαμανδικό εκλογικό σώμα οτιδήποτε προερχόμενο από τη Γαλλία, προσβλέποντας σε εκλογικά οφέλη.
Πότε τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση για την προστασία πρώτης κατοικίας - Τι αλλάζει
05:00
ΦΠΑ: Πώς θα λειτουργήσει η διπλή παρέμβαση στα ακίνητα - Ποιοι και πόσο κερδίζουν
04:00
Πότε ξεκινούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής τους
03:00
Νέο κληρονομικό δίκαιο 2026: Τι αλλάζει στα δικαιώματα συγγενών και συντρόφων
02:00