ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία εφημερίδας στο Μέριλαντ

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία εφημερίδας στο Μέριλαντ

Η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε την Πέμπτη (28/6) τη «βίαιη επίθεση εναντίον των αθώων δημοσιογράφων» της εφημερίδας Capital Gazette στην αίθουσα σύνταξής της, στην Αννάπολις, στην Πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.

«Καταδικάζω σθεναρά μια σατανική πράξη παράλογης βίας στην Αννάπολις», ανέφερε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς σε μήνυμα που ανάρτησε στη ροή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Μια βίαιη επίθεση εναντίον αθώων δημοσιογράφων που κάνουν τη δουλειά τους είναι μια επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Τραμπ, αντέδρασε και αυτός μέσω Twitter, στην επίθεση του ενόπλου.

«Ενημερώθηκα για την επίθεση ενόπλου στην Capital Gazette στην Αννάπολις, στο Μέριλαντ. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου συνοδεύουν τα θύματα και στις οικογένειές τους. Ευχαριστώ τους αστυνομικούς και τους τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο και βρίσκονται αυτή τη στιγμή επιτόπου», ανέφερε.

Ένας εικοσάρης λευκός άνδρας, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν ως τώρα άγνωστα, άνοιξε πυρ με τουφέκι εναντίον του προσωπικού της εφημερίδας Capital Gazette, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, πριν συλληφθεί. Η αστυνομία περιέγραψε τον δράστη της επίθεσης ως έναν «ενήλικο λευκό άνδρα», ο οποίος ανακρίνεται.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ