Μέρκελ: Διμερής συμφωνία με Ελλάδα και Ισπανία για τη διαχείριση των μεταναστών
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατέληξε σε διμερή συμφωνία με την Ισπανία και την Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστών που κατευθύνονται από τη νότια Ευρώπη προς τη Γερμανία, τόνισε, όμως, ότι δεν πέτυχε κάποια παρόμοια συμφωνία με την Ιταλία.
Παράλληλα, προασπίστηκε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, χαρακτηρίζοντάς την «αποφασιστικό βήμα» προς την κατεύθυνση ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.
«Αυτά που επιτύχαμε εδώ είναι μάλλον περισσότερα απ’ όσα θα περίμενα» είπε η καγκελάριος στους δημοσιογράφους, με τη λήξη της συνόδου.
«Δεν βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμου. Ανέκαθεν έλεγα ότι δεν θα ήμασταν σε θέση να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό σύστημα ασύλου εδώ. Αλλά όσο περισσότερο συμφωνούμε μεταξύ μας, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε σε μια ενδεχόμενη ευρωπαϊκή λύση. Είμαι πεπεισμένη για αυτό», τόνισε.
Η Μέρκελ είπε ότι η συμφωνία είναι «το σωστό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δεδομένου ότι ήδη υπήρχαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το μεταναστευτικό μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
Η καγκελάριος σκοπεύει να ενημερώσει τους εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό για τα αποτελέσματα της συνόδου απόψε το βράδυ.
Νιγηρία: 37 μαθητές απήχθησαν από έφοδο τζιχαντιστών σε σχολείο
22:38
Βόλος: Επεισοδιακή διάσωση 31χρονου στην παραλία του Αναύρου
22:32
Τραγωδία από τη φωτιά στο Δερβένι: Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός - Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο
22:23
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μαριολάτα Φωκίδας
22:19