ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει τον Μακρόν ο Κόντε για τη δημιουργία κέντρων μεταναστών στις χώρες πρώτης άφιξης

Διαψεύδει τον Μακρόν ο Κόντε για τη δημιουργία κέντρων μεταναστών στις χώρες πρώτης άφιξης
REUTERS/Francois Walschaerts

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε να διαψεύσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σε ό,τι αφορά μέρος των αποτελεσμάτων της ευρωπαϊκής συνόδου, και συγκεκριμένα την δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, νωρίς σήμερα το πρωί, ο Γάλλος πρόεδρος είχε τονίσει ότι τα κέντρα υποδοχής μεταναστών θα δημιουργηθούν μόνον στις χώρες πρώτης άφιξης, και άρα, όχι στην Γαλλία. Υπογράμμισε, δε, ότι «η όλη ιδέα της χώρας πρώτης άφιξης δεν μπορεί να καταργηθεί».

«Ο Μακρόν ήταν κουρασμένος, τον διαψεύδω, τελειώσαμε στις 5 το πρωί», του απάντησε ο Τζουζέπε Κόντε και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «στην συμφωνία που επετεύχθη στην Σύνοδο δεν γίνεται καμία αναφορά σε χώρες πρώτης και δεύτερης διέλευσης».

Ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε, επίσης, ότι «κατά την γνώμη του η Σύνοδος ήταν επιτυχής κατά ποσοστό 80%» και ότι «με τον υπουργό εσωτερικών του Ματτέο Σαλβίνι είναι στο ίδιο μήκος κύματος, διότι θεωρεί ότι χρειάζονται απτές πράξεις».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε εξάλλου ότι η χώρα του θα μπορούσε να ξεκινήσει "διαδικασίες" σε βάρος εκείνων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν θα τηρήσουν τη συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προβλέπει την επανεισδοχή μεταναστών από τη Γερμανία στη χώρα του.

«Η συμφωνία δεν προβλέπει να πάρει η Ιταλία μετανάστες από τη Γερμανία» τόνισε ο Κόντε, και συνέχισε: «Εγώ δεν υπέγραψα καμία συγκεκριμένη συμφωνία με τη Μέρκελ».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ