ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη μέρα στη δουλειά για τον «Spider Man» της Γαλλίας

Πρώτη μέρα στη δουλειά για τον «Spider Man» της Γαλλίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/THIBAULT CAMUS / POOL

Ο νεαρός μετανάστης Μαμαντού Γκασαμά, ο οποίος τον Μάιο έσωσε ένα παιδί που κινδύνευε να πέσει από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Παρίσι, ξεκίνησε να εργάζεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Γαλλίας.

Ο Γκασαμά τιμήθηκε για την αξιοθαύμαστη πράξη του από τον Εμανουέλ Μακρόν με γαλλική υπηκοότητα και με τη δουλειά στην Πυροσβεστική. Ο 22χρονος από το Μάλι άρχισε να εργάζεται στην υπηρεσία σήμερα, Κυριακή, όπως αναφέρεται στο CNNi.

Είναι ένας από τους 24 νέους που στρατολογήθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία την Πέμπτη.

Τον Μάιο, ο «Spider-Man» σκαρφάλωσε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στην πρόσοψη μιας παρισινής πολυκατοικίας για να σώσει το παιδί που κρεμόταν από ένα μπαλκόνι του 4ου ορόφου.

«Μου αρέσουν τα παιδιά. Δεν θα άντεχα να το δω να παθαίνει κάτι μπροστά μου. Γι’ αυτό, δεν σκέφθηκα τίποτα, απλά έτρεξα, σκέφτηκα γρήγορα μια λύση και δόξα τω Θεώ το έσωσα», είχε πει με μετριοφροσύνη όταν ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο BVMTV.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο πατέρας του τετράχρονου είχε βγει έξω για ψώνια και το παιδί ήταν μόνο του στο σπίτι. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να δικαστεί για αμέλεια.

CNNi / 'Spider-Man's' first day on the job at Paris Fire Brigade

ΔΗΜΟΦΙΛΗ