Ζάεφ: Πιθανόν τέλος Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών
«Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα. Σε συνεργασία με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες θα αποφασίσουμε αν το δημοψήφισμα θα έχει συμβουλευτικό ή δεσμευτικό χαρακτήρα, οπωσδήποτε όμως το αποτέλεσμά του θα είναι υποχρεωτικό». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πρίλεπ.
«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα αυτό το ζήτημα. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες διεργασίες μέχρι τις 11-12 Ιουλίου, όταν και περιμένουμε πρόσκληση για να συμμετάσχουμε στο ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά θα ανοίξουμε τη συζήτηση και θα καθορίσουμε τους όρους και το ερώτημα του δημοψηφίσματος», πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο της χώρας, Mia.
Όσο για την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ απάντησε ότι «πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου».
Πότε πληρώνονται επιδόματα, παροχές και δώρα Χριστουγέννων από την ΔΥΠΑ
00:30
«Ανεπιθύμητος» για τη Ρωσία ο γερμανικός φορέας ενημέρωσης Deutsche Welle
23:57
Αγρότες: Τα αιτήματα έφτασαν στο Μαξίμου, οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, τα μπλόκα παραμένουν
23:45
Γερμανία: Προσφέρει προστασία σε δύο ηγέτες της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που απελευθερώθηκαν
23:32