Ζάεφ: Πιθανόν τέλος Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών
«Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα. Σε συνεργασία με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες θα αποφασίσουμε αν το δημοψήφισμα θα έχει συμβουλευτικό ή δεσμευτικό χαρακτήρα, οπωσδήποτε όμως το αποτέλεσμά του θα είναι υποχρεωτικό». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πρίλεπ.
«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα αυτό το ζήτημα. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες διεργασίες μέχρι τις 11-12 Ιουλίου, όταν και περιμένουμε πρόσκληση για να συμμετάσχουμε στο ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά θα ανοίξουμε τη συζήτηση και θα καθορίσουμε τους όρους και το ερώτημα του δημοψηφίσματος», πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο της χώρας, Mia.
Όσο για την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ απάντησε ότι «πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου».
SPONSORED
Πειραιάς: Ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο 24χρονης από μπαλκόνι - Τι κατέθεσε ο 50χρονος
07:33
Προς διάλυση η ΚΟ της Νέας Αριστεράς: άρχισαν παραιτήσεις βουλευτών
07:24
Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες
07:15
Τα διλήμματα Μητσοτάκη, η τρίτη θητεία», οι κόκκινες γραμμές και οι δελφίνοι
07:05