Ζάκυνθος: 214 επιβάτες «εγκλωβίστηκαν» για ώρες σε αεροπλάνο με 48 βαθμούς Κελσίου
Κρίσεις πανικού, λιποθυμίες, εμετοί, 48 βαθμοί Κελσίου και απίστευτη ταλαιπωρία συνθέτουν ένα πρωτοφανές σκηνικό… μαρτυρίου για 214 επιβάτες πτήσης της Thomas Cook από τη Ζάκυνθο.
Ενώ η πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο του Στάνστεντ ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί στις 14:00, το αεροπλάνο παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να υποχρεωθούν να παραμείνουν για τρεις ολόκληρες ώρες μέσα στο «φλεγόμενο» από τη ζέστη αεροσκάφος και σε αφόρητες συνθήκες αφού δεν λειτουργούσε ούτε το air condition.
Με τη θερμοκρασία να «αγγίζει» μέχρι και τους 48 βαθμούς Κελσίου, οι εικόνες που κατέγραψαν οι εγκλωβισμένοι επιβάτες «μαρτυρούν» τον εφιάλτη που έζησαν!
Αυτό που ακολούθησε ήταν εμετοί, λιποθυμίες και κρίσεις πανικού από την υπερβολική ζέστη, ενώ μία έγκυος γυναίκα χρειάστηκε τη βοήθεια μίας νοσοκόμας.
Πολλοί έβγαλαν τις μπλούζες τους για να δροσιστούν, ενώ άλλοι έβγαιναν στις σκάλες μήπως και να νιώσουν καλύτερα. Όπως μάλιστα καταγγέλλουν, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις στο πλήρωμα, το μόνο που λάμβαναν ως απάντηση είναι «υπομονή, σε λίγα λεπτά απογειωνόμαστε», χωρίς να τους προσφερθεί όχι φαγητό, αλλά ούτε καν νερό!
Μόνο που τα λίγα λεπτά όχι μόνο μετατράπηκαν τρεις ώρες, αλλά δεν πέταξαν ποτέ!
Τους επετράπη μόνο να αποβιβαστούν καθώς διαπιστώθηκε ότι η πτήση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Αυτό δεν ήταν το τέλος του Γολγοθά, καθώς ακολούθησε και δεύτερος γύρος ταλαιπωρίας, αφού αρκετοί από τους επιβάτες καταγγέλλουν ότι τα ξενοδοχεία στα οποία τους μετέφεραν ήταν σε άθλια κατάσταση, ενώ φαγητό τους χορηγήθηκε μετά τις 9:00 το βράδυ.
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Sun η Thomas Cook, η οποία τελικά πραγματοποίησε τελικά την πτήση το πρωί της Δευτέρας ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία αναγνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε επιτρέψει νωρίτερα την αποβίβαση των επιβατών από το αεροσκάφος…
O κομβικός ρόλος της CIA στην επιχείρηση διάσωσης του Αμερικανού πιλότου από το Ιράν
11:10
Βίντεο ντοκουμέντο μετά την κατάρριψη των αμερικανικών αεροσκαφών έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν - Συντρίμμια και καπνοί παντού
11:01
Πειραιάς: «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου» υποστηρίζει ο οδηγός του λεωφορείου - Καθαρό το αλκοτέστ του - Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο
10:53
Κόρινθος: Συνελήφθησαν εργολάβος και μηχανικός για την τραγωδία την 43χρονη μητέρα - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης - Τι εξετάζουν οι Αρχές
10:38