ΚΟΣΜΟΣ

Διαπραγματεύσεις μεταξύ ανταρτών και Ρώσων για ειρηνευτική συμφωνία στη νότια Συρία

Διαπραγματεύσεις μεταξύ ανταρτών και Ρώσων για ειρηνευτική συμφωνία στη νότια Συρία
REUTERS/Muhammad Hamed

Η διαπραγματευτική ομάδα ανταρτών ξεκίνησε ένα νέο γύρο συνομιλιών με Ρώσους αξιωματούχους την Τρίτη, για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας στην νότια Συρία. 

Αυτή, προβλέπει ότι οι αντάρτικες ομάδες θα παραδώσουν τα όπλα τους και θα επιτρέψουν στη ρωσική στρατιωτική αστυνομία να εισέλθει σε πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο τους, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο Ιμπραχίμ αλ Τζαμπάουι τόνισε ότι οι αντάρτες κατέθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «την απάντησή τους σε έναν κατάλογο ρωσικών αιτημάτων» που περιλαμβάνουν την παράδοση του οπλισμού τους και τη διευθέτηση της κατάστασης των ανταρτών σε μια συμφωνία που θα δώσει τέλος στις εμπόλεμες συγκρούσεις.

Οι ρωσικές απαιτήσεις που κατατέθηκαν στους αντάρτες σε μια συνάντηση σε μια πόλη στην νότια Συρία το Σάββατο προκάλεσαν την αποχώρηση των τελευταίων, που ανέφεραν ότι οι όροι ήταν εξευτελιστικοί.

Η ομάδα των αντικαθεστωτικών πείστηκε από την Ιορδανία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόνισαν διπλωματικές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ