Επικοινωνία των ΥΠΕΞ Ρωσίας - ΗΠΑ για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάικ Πομπέο, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ που θα διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι.
Στην τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Λαβρόφ και ο Πομπέο συζήτησαν αναφορικά με τη Συρία, τη στρατηγική σταθερότητα και την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, ανέφεραν τα υπουργεία των δύο χωρών.
Παράλληλα μια αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών, που πραγματοποιεί επίσκεψη από το Σάββατο στη Ρωσία, συναντήθηκε σήμερα με τον Σεργκέι Λαβρόφ.
«Παραδεχόμαστε ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχαν λιγότερες εντάσεις, και οι σχέσεις τους ήταν καλύτερες αφήνοντας στην άκρη ίσως κάποιες διαφορές», τόνισε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας, ενώ έγινε δεκτός από τον Ρώσο ΥΠΕΞ.
«Είμαστε ανταγωνιστές, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είμαστε αντίπαλοι», είπε παράλληλα ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Αλαμάμπα.
Μιλώντας στα αγγλικά, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η επίσκεψη των Αμερικανών γερουσιαστών «συμβολίζει την επανέναρξη των σχέσεων μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού κοινοβουλίου».
Ποινές - μαμούθ για τους δράστες της δολοφονίας τριών σέρφερ στο Μεξικό - 158 χρόνια έκαστος
10:31
Άκυρο από την Google στον Τραμπ - Απέρριψε την ιδέα του να πάρει ένας ωκεανός το όνομά του
10:22
Bookreads: «Μόνο μίσος» - Το graphic novel του Θανάση Πέτρου για μια χώρα διχασμένη
10:10
ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΚΩΝ. ΥΦΑΝΤΗΣ : Τύχη… Γκίλφοϊλ και για τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία; Η μεγαλύτερη ανοχή και το κοινό ερώτημα
10:00