ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο με τα παιδιά που έχουν παγιδευτεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Νέο βίντεο με τα παιδιά που έχουν παγιδευτεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη
Thai Navy Seal/Handout via REUTERS TV

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης εργάζονται πυρετωδώς για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που παραμένουν για ακόμη μία μέρα εγκλωβισμένοι στα βάθη σπηλαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ιθύνοντες προσπαθούν να κάνουν κάποια επέμβαση έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς οι μετεωρολογικές υπηρεσίες έχουν προβλέψει καταιγίδες το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα εγκλωβίσει τα 13 άτομα στη σπηλιά για μήνες.

Στη δημοσιότητα έρχεται σήμερα ακόμη ένα βίντεο που δείχνει γιατρούς του ναυτικού, οι οποίοι κατάφεραν να μπουν στη σπηλιά και έμειναν μαζί τους όλο το βράδυ, να περιθάλπουν τους εγκλωβισμένους.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τον Guardian, εκπαιδεύονται στο πώς να αναπνέουν με μάσκα καταδύσεων, προσπαθώντας έτσι να δραπετεύσουν από τον εφιάλτη, όμως, το ότι κανένα δεν γνωρίζει κολύμπι κάνει την κατάσταση ιδιαιτέρως δύσκολη.

Οι Αρχές τονίζουν πως τα παιδιά είναι σε καλή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, αλλά δεν έχουν μπορέσει να μιλήσουν με τους γονείς τους, καθώς η συσκευή επικοινωνίας που είχαν μαζί τους οι διασώστες χάλασε κατά την είσοδό τους στη σπηλιά.

«Προσπαθούμε να μιλήσουν τα παιδιά με τους γονείς του, τότε θα φύγει μεγάλο μέρος της έντασης», τόνισε εκπρόσωπος Τύπου του στρατού.

«Οι διασώστες πρέπει να εργαστούν γρήγορα γιατί την Παρασκευή έρχεται καταιγίδα και αν ξεκινήσει να βρέχει ολόκληρη η σπηλιά θα πλημυρίσει», τόνισε ο Ruengrit Changkwanyuen, μέλος της ομάδων δυτών, σημειώνοντας: «Αν γίνει αυτό θα είναι σχεδόν αδύνατο να στείλουμε προμήθειες και να κρατήσουμε την επαφή μας με τα αγόρια».

Οι Αρχές, όμως, δεν ξέρουν κατά πόσο θα μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά και τον προπονητή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν πολλά σχέδια, όπως το να ανοίξουν μία τρύπα και να βγάλουν ένα-ένα τα παιδιά με τη βοήθεια δυτών, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα βγουν όλοι από εκεί, αλλά όχι όλοι μαζί», τόνισε αξιωματούχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ