ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πλοίο-φάντασμα στην Ιαπωνία

Νέο πλοίο-φάντασμα στην Ιαπωνία
CNN/Aomori Coast Guard

Τέσσερα πτώματα βρέθηκαν σε νέο ναυάγιο ακυβέρνητου καραβιού που έπλεε στα ανοικτά της κύριας νήσου Χονσού της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για άλλο ένα «πλοίο φάντασμα» που ξεβράστηκε στα ιαπωνικά ύδατα τις τελευταίες εβδομάδες. Το πλοίο ήταν ξύλινο και είχε μήκος 12,5 μέτρα. Βρέθηκε την Κυριακή 10 χιλιόμετρα νότια του αλιευτικού λιμένα Ushitaki στο χωριό Sai που υπάγεται στο νομό Aomori, αποκάλυψε στο CNN, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος της περιοχής.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να δίνει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του σκάφους μοιάζει πολύ με ένα άλλο σκάφος το οποίο έμοιαζε με κορεάτικο, λόγω σημαδιών που υπήρχαν σε αυτό. Η κατάσταση του σκάφους δείχνει ότι έπλεε ακυβέρνητο για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τους τελευταίους δύο μήνες δώδεκα ξύλινα πλοιάρια έχουν βρεθεί να πλέουν ακυβέρνητα γύρω από την ιαπωνική ακτογραμμή, μεταφέροντας 22 σορούς σε αποσύνθεση. Όλα τα πτώματα είχαν μερικώς "σκελετοποιηθεί", δύο εξ αυτών χωρίς αποκεφαλισμένα, ενώ σε ένα καράβι βρέθηκαν έξι κρανία. Το πρώτο πλοιάριο εμφανίστηκε τον Οκτώβριο.

Japanese authorities make another grim 'ghost ship' discovery

By Paul Armstrong and Mairi Mackay, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ