Ζάεφ: Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο το δημοψήφισμα
Τα επόμενα βήματα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις δυσκολίες, σκιαγραφεί σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Φάνη Παπαθανασίου ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1 στις 10.00 το βράδυ.
Ειδικότερα, στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση μετά τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ο Ζόραν Ζάεφ ανοίγει τα χαρτιά του για το δημοψήφισμα, την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας του και την κύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, προσδιορίζοντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
Όπως είπε ο Φάνης Παπαθανασίου στην εκπομπή «Απευθείας», ο Ζάεφ αποκαλύπτει τις πιθανές ημερομηνίες του δημοψηφίσματος, δύο τον Σεπτέμβριο (όχι στις 16) και μία τον Οκτώβριο, αλλά και προαναγγέλλει ότι η κύρωση του δημοψηφίσματος στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, θα τεθεί σε ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2019.
Ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία της συμφωνίας για τον λαό και τη χώρα του και τις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά και την προοπτική ένταξής της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ενώ δεν διστάζει να σχολιάσει και τη στάση της αντιπολίτευσης στις δύο χώρες.
Επίσης, απαντά στο ερώτημα ποια από τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό ήταν καθοριστική για τη συμφωνία.
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1.700.000 ευρώ
22:06
ΗΠΑ: Ο στρατός δεν ετοιμάζει εισβολή στην Κούβα, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης
22:03
Ο Νετανιάχου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράν - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί
21:59
Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε συνάντηση αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας το Σάββατο
21:56