Τουρκία: Ποινές κάθειρξης σε δημοσιογράφους για το αποτυχημένο πραξικόπημα
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε δημοσιογράφους της εφημερίδας Zaman σε ποινές κάθειρξης για σχέσεις με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η Zaman θεωρείτο η ναυαρχίδα του κινήματος του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν στα μέσα ενημέρωσης και έκλεισε το 2016. Τριάντα δημοσιογράφοι και διευθυντές της εφημερίδας δικάστηκαν τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, αλλά αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση.
Σήμερα το δικαστήριο καταδίκασε τους εξέχοντες δημοσιογράφους Σαχίν Αλπάι και Αλί Μπουλάκ σε κάθειρξη 8 ετών και 9 μηνών για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», ενώ οι Μουμταζέρ Τουρκονέ και Μουσταφά Ουνάλ καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών, μετέδωσε το Ανατολή.
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν, ο οποίος ζει από το 1999 αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ότι υποκίνησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.
«Achaia Pass»: Μπαίνει και η Αχαΐα στα voucher του τουρισμού
03:00
Πράσινα και μπλε τιμολόγια από την ΔΕΗ: Αυτές είναι οι χρεώσεις για τον Οκτώβριο
02:00
Πώς μπορούν να εκδώσουν την κάρτα εισόδου στον Δακτύλιο οι πολίτες
01:00
Ρυθμίσεις οφειλών: Τι αλλάζει στην διαπραγμάτευση με τον servicer - Τα πρόστιμα
00:30