ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία της Κρίσταλ Τσαμπ: Τα ναρκωτικά, η υιοθεσία της κόρης της και η αποτοξίνωση

Η ιστορία της Κρίσταλ Τσαμπ: Τα ναρκωτικά, η υιοθεσία της κόρης της και η αποτοξίνωση
Jeremy Harlan / CNNi

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου…». Τα λόγια αυτά, δια στόματος ενός θεραπευτή σε κέντρο αποτοξίνωσης στη Φλόριντα, ήταν μαχαιριά στην καρδιά της Κρίσταλ Τσαμπ.

«Με ταρακούνησε. Μου δεν ήταν διατεθειμένος να με βοηθήσει εάν δεν αντιμετώπιζα την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα» λέει η Τσαμπ. Αυτή η ίσως απότομη αντιμετώπιση έκανε την 36χρονη να ξανασκεφτεί τη ζωή της. Εδώ και επτά μήνες δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και πλέον εργάζεται μεθοδικά για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της.

«Είναι σαν να ζω σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ζούσα όταν ήμουν άστεγη» λέει η Τσαμπ, και συνεχίζει: «Έχω αρχίσει να φτιάχνω τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Έχω πάρει το θέμα πολύ σοβαρά».

Τον Σεπτέμβριο, η 36χρονη Κρίσταλ Τσαμπ περιφερόταν στους δρόμους του Άλμπακερκι στο Νέο Μεξικό.

Για δύο ολόκληρα χρόνια, ο στόχος της ζωής της ήταν να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τη δόση της -ηρωίνη ή σίσα.

Ο αστυνομικός Ράιαν Χόλετς τη βρήκε να κάνει χρήση ναρκωτικών κρυμμένη πίσω από ένα κατάστημα. Ήταν οκτώ μηνών έγκυος…

Η τυχαία αυτή συνάντηση του Χόλετς με την Τσαμπ έμελλε να αλλάξει την πορεία της ζωής και των δύο.

Ο Χόλετς και η σύζυγός του, Ρεμπέκα, προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το αγέννητο παιδί της Τσαμπ.
Την ιστορία είχε δημοσιοποιήσει πρώτο το CNNi τον Δεκέμβριο, συγκινώντας τους υπεύθυνους του κέντρου αποτοξίνωσης «Μending Fences» που τελικώς βοήθησαν την Τσαμπ.

Η κόρη της 36χρονης, η μικρή Χόουπ (σ.σ. Ελπίδα), γεννήθηκε τον Οκτώβριο και είναι υγιέστατη. Η Ρεμπέκα Χόλετς λέει ότι έχει αρχίσει να επικοινωνεί, παίρνει βάρος φυσιολογικά και αναπτύσσεται όπως πρέπει.

Η Τσαμπ «αποφοίτησε» από το πρόγραμμα του κέντρου αποτοξίνωσης τον Μάρτιο και πλέον ζει σε μια μικρή κοινότητα πρώην ναρκομανών. Στόχος της τώρα είναι να μάθει πώς να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις για να «χτίσει» ένα καλύτερο μέλλον.

Η Τσαμπ έχει να δει την οικογένεια Χόλετς από τον Δεκέμβριο. Μιλάει, όμως, στο τηλέφωνο με τον Ράιαν Χόλετς κάθε εβδομάδα. «Είναι σαν μεγάλος αδελφός» λέει η ίδια, εξηγώντας πως της δίνει συμβουλές για τα οικονομικά της και τη βοηθάει να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της.

Η υιοθεσία της μικρής Χόουπ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αλλά η οικογένεια Χόλετς «πανηγυρίζει» για το επίτευγμα της Τσαμπ. Όπως αναφέρουν, η Τσαμπ θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο σπίτι τους και θα έχει θέση στη ζωή της Χόουπ.

«Είναι σε ένα πραγματικά υπέροχο μέρος. Το ξέρω ότι είναι και πιστεύω πραγματικά ότι θα έχει μια υπέροχη ζωή» είπε η Τσαμπ, και συνέχισε: «Κάπου βαθιά μέσα μου πίστευα πάντα ότι θα κάνω μια ευχή σε ένα αστέρι και θα μου συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στις ταινίες και τα βιβλία… Στην πραγματικότητα σπάνια βλέπεις να εκτυλίσσονται τέτοιες ιστορίες…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ