Κύμα καύσωνα στον Καναδά με δεκάδες νεκρούς
Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κεμπέκ από το κύμα καύσωνα που σαρώνει επί μια εβδομάδα τον ανατολικό Καναδά ανέφεραν την Παρασκευή οι τοπικές Aρχές.
Είκοσι οχτώ θάνατοι που σχετίζονται με το «κύμα καύσωνα» καταμετρήθηκαν στην περιοχή του Μόντρεαλ τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι Aρχές υγείας της μητρόπολης του Κεμπέκ.
Οι υπόλοιποι θάνατοι καταγράφηκαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της γαλλόφωνης επαρχίας, τόνισε το υπουργείο Υγείας περιοχής. Οι άλλοι θάνατοι καταγράφηκαν στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Καναδά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Μετά από μια εβδομάδα υψηλών θερμοκρασιών, ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει και η θερμοκρασία να επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από σήμερα Σάββατο, σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Κανένας θάνατος δεν έχει αναφερθεί στο γειτονικό Οντάριο, που επίσης πλήττεται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
«ΗΠΑ και Ιράν ετοιμάζονται για άμεσες διαπραγματεύσεις» λέει η Γερμανία
09:33
Τρόμος για μαθήτριες εν πλω προς Κρήτη: Γυμνός άνδρας εισέβαλε στην καμπίνα τους - Συνελήφθη
09:32
Χαλκιδική: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν σε τεχνητή λίμνη ξενοδοχείου - Ανήκουν σε δύο άτομα
09:14
Ίσως να βρέθηκε ο τάφος του Ντ’ Αρτανιάν: Ανακάλυψη - έκπληξη στην Ολλανδία ξαναγράφει την ιστορία
09:14