ΚΟΣΜΟΣ

Ντουτέρτε: Θα παραιτηθώ εάν κάποιος αποδείξει την ύπαρξη του Θεού

Ντουτέρτε: Θα παραιτηθώ εάν κάποιος αποδείξει την ύπαρξη του Θεού
REUTERS/Erik De Castro

Νέες προκλητικές δηλώσεις με στόχο την θρησκεία  έρχονται από τον πρόεδρο των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή σε ομιλία ότι θα παραιτηθεί εάν κάποιος μπορέσει να αποδείξει… την ύπαρξη του Θεού.

Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Φιλιππίνων είναι γνωστός για την επιθετική ρητορική του αλλά και για τις ακανθώδης σχέσεις του με την εκκλησία.

Σε ομιλία του στην πόλη Νταβάο, αμφισβήτησε βασικές αρχές της καθολικής πίστης, μεταξύ των οποίων το προπατορικό αμάρτημα λέγοντας, όπως μετέδωσε το Associated Press ότι με αυτόν τον τρόπο ακόμα και νεογνά θεωρούνται αμαρτωλά έως ότου να βαπτιστούν από την εκκλησία, έναντι αμοιβής.

Αναφερόμενος στον Θεό, διερωτήθηκε ποια είναι η λογική για την ύπαρξή του. Ο 73χρονος ηγέτης της χώρας είπε χαρακτηριστικά:

Ένας να μου πει ότι πράγματι υπάρχει Θεός. Ανάμεσα σε τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπων εγώ χρειάζομαι μόνο έναν να πει ότι έχει μια φωτογραφία, μια σέλφι, με τον Θεό. Κι αν υπάρχει ένας, κυρίες και κύριοι, θα ανακοινώσω αμέσως την παραίτησή μου.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντουτέρτε αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Θεό με έναν καθολικό επίσκοπο να τον χαρακτηρίζει δημόσια «ψυχοπαθή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ