Την άρση των περιορισμών στην παράδοση των F-35 στη Τουρκία ζητά από το Κογκρέσο η διοίκηση Τραμπ
Την αντίθεσή της στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Κογκρέσου που επιδιώκουν να θέσουν περιορισμούς στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία εκφράζει η αμερικανική κυβέρνηση μέσα από επιστολή που υπογράφει ο επικεφαλής του Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Μικ Μαλβέινι.
Η συγκεκριμένη επιστολή, η οποία απευθύνεται στην ηγεσία της Επιτροπής Διάθεσης Κονδυλίων της Γερουσίας, ζητά την άρση των περιορισμών που προβλέπονται στο κείμενο του νόμου για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των Εξωτερικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης.
Όπως περιγράφει η επιστολή, ο Λευκός Οίκος συμμερίζεται τις ανησυχίες του Κογκρέσου για τη στάση της Τουρκίας σε μια σειρά από θέματα, αλλά εκτιμά πως μια τέτοια ενέργεια θα υπονόμευε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να λυθούν τα εκκρεμή ζητήματα και να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την 'Αγκυρα.
Το συγκεκριμένο αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ελληνοαμερικανικών, αμερικανοαρμενικών και χριστιανικών οργανώσεων, οι οποίες εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη στάση θα εκληφθεί ως αδυναμία από την άλλη πλευρά και ως εκ τούτου οι ΗΠΑ θα απολέσουν οικειοθελώς ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί.
«Ενθαρρύνουμε τους ηγέτες του Κογκρέσου να προχωρήσουν γρήγορα στη θέσπιση περιορισμών για τα F-35 και τις άλλες πωλήσεις και μεταφορές προηγμένων οπλικών συστημάτων και γενικότερα, να αναλάβουν μια πολύ καθυστερημένη πολιτική επανεξέταση των σχέσεων των ΗΠΑ με το αυξανόμενα εχθρικό τουρκικό καθεστώς» επισημαίνει χαρακτηριστικά η κοινή ανακοίνωση των τριών οργανώσεων.
Αττική Οδός: Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα που είχε κλείσει λόγω εργασιών στη σήραγγα «Λιοσίων»
07:24
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Το 52% λέει σήμερα ότι ήταν οικονομικά καλύτερα το 2019 - Τι δείχνουν τα στοιχεία
07:10
«ΟΧΙ» ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: «Μπλόκο» στα Social Media των 15άρηδων: Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο
07:05
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - «Καμπανάκι» από ΕΜΥ για Αττική, Πελοπόννησο, Ιόνιο και άλλες τέσσερις περιοχές
07:00