ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Μόσχας περί αμερικανικών πιέσεων

Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Μόσχας περί αμερικανικών πιέσεων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί αμερικανικών πιέσεων σχετικά με την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτοί είναι απολύτως αβάσιμοι.

«Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι» τόνισαν διπλωματικές πηγές.

«Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο», υπογραμμίζουν οι πηγές και προσθέτουν:

«Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».

Νωρίτερα η Μόσχα χαρακτήρισε «αβάσιμη» την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, με το υπουργείο Εξωτερικών να ισχυρίζεται ότι πίσω από την απόφαση αυτή «κρύβεται η Ουάσινγκτον».

Όπως μεταδίδει το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «η ελληνική πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις για την απέλαση των δύο Ρώσων» και χαρακτηρίζει το περιστατικό «απολύτως αβάσιμο».

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Έλληνας Πρέσβης στη Μόσχα είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ