Με πλοίο της Frontex μεταφέρονται στην Ιταλία 450 διασωθέντες μετανάστες
Η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε την μεταφορά σε πλοίο της Frontex και σε μονάδα της ιταλικής ακτοφυλακής των 450 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε αλιευτικό, το οποίο βρισκόταν νότια της Σικελίας.
Μέρος των παιδιών και των γυναικών, παράλληλα, μεταφέρθηκαν ήδη στην Λαμπεντούζα, για να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση.
Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η ιταλική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή για να μην κατηγορηθεί ότι αρνείται να συντρέξει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο.
Αρχικά, χθες, οι αρχές της Μάλτας είχαν ανακοινώσει ότι θα δέχονταν το αλιευτικό σε λιμάνι τους , αλλά τελικά, δεν έστειλαν ταχύπλοο να το εντοπίσει.
Αναμένεται, τώρα, να επιλεγεί λιμάνι της Κάτω Ιταλίας, στο οποίο να μπορέσουν να κατευθυνθούν τα δυο στρατιωτικά πλοία με τους διασωθέντες, εκτός κι αν η ιταλική κυβέρνηση ζητήσει και πάλι από τη Μάλτα να δεχθεί σε δικό της λιμάνι τους 450 μετανάστες και πρόσφυγες.
Κινηματογραφική καταδίωξη 17χρονου στον Άγιο Δημήτριο: Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, αναζητείται ο συνοδηγός
13:18
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης - Καταδίωξη και σύλληψη 17χρονου
13:09
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ: Νέα πρόσωπα στο «κάδρο» για την υπόθεση του σμήναρχου - κατασκόπου: Ψάχνουν τους «συνδέσμους» του στην Κίνα
12:58
Πρόσκληση Τραμπ σε Μητσοτάκη για το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο
12:55