ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Χάος από τις πλημμύρες - Έρχονται νέες έντονες βροχοπτώσεις

Κίνα: Χάος από τις πλημμύρες - Έρχονται νέες έντονες βροχοπτώσεις
TONGZHOU SONG/via REUTERS

Μεγάλα προβλήματα στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που πλήττουν την Κίνα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ποταμοί έχουν πλημμυρίσει προκαλώντας καταστροφές σε γέφυρες ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν πλημμυρίσει -σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση- 241 ποτάμια σε 24 επαρχίες, με την άμεση οικονομική ζημιά να ανέρχεται στα 25,9 δισεκ. γιουάν (3,87 δισεκ. δολάρια).

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα και νέες έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ πλημμύρες και κατολισθήσεις αναμένονται στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες είναι συνηθισμένο για την εποχή φαινόμενο για μεγάλο τμήμα της Κίνας, και συχνά στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ωστόσο, φέτος ο αριθμός των θυμάτων είναι σχετικά μικρός, τουλάχιστον στην αρχή του καλοκαιριού, με μόνο μία επαρχία να καταγράφει 15 νεκρούς και μία άλλη τρεις νεκρούς.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα) μετέδωσε χθες ότι πάνω από 10 αυτοκινητόδρομοι στην επαρχία Σιτσουάν είναι πλέον μη προσβάσιμοι λόγω των πλημμυρών ενώ κατέρρευσε μία γέφυρα στο ποταμό Μιν.

Έως την Πέμπτη, οι πλημμύρες στην επαρχία προκάλεσαν ζημίες της τάξης των 2,4 δισεκ. γιουάν, σύμφωνα με το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, που απέστειλε εκεί ειδικές ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών όπως και στη γειτονική επαρχία Γκανσού.

Σύμφωνα με το Xinhua, έως την Παρασκευή πάνω από 80.000 κάτοικοι της γειτονικής πόλης Τσονγκίνγκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν επίσης ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο Κίτρινος Ποταμός, που διασχίζει τη βόρεια Κίνα, μπλοκάροντας ένα τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί.

Στη Γκανσού, επίσης στη βορειοδυτική Κίνα, αναφέρθηκαν 15 νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο δίκτυο China News Service.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ