ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Το συγκινητικό βίντεο των παιδιών: «Σας ευχαριστώ που με σώσατε»

Ταϊλάνδη: Το συγκινητικό βίντεο των παιδιών: «Σας ευχαριστώ που με σώσατε»
Government Public Relations Department (PRD) and Government Spokesman Bureau/Handout via REUTERS

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που βγήκαν σώα και αβλαβή μέσα από μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, μίλησαν για πρώτη φορά απευθείας στο φακό.

«Σας ευχαριστώ που με σώσατε»... Με αυτά τα λίγα λόγια που κρύβουν όμως απέραντη ευγνωμοσύνη, ο Πραγιάκ Σουθάμ, ένα από τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά, η περιπέτεια των οποίων κράτησε σε αγωνία όλο τον πλανήτη επί δύο εβδομάδες, ευχαριστεί όλους όσοι ασχολήθηκαν με το δύσκολο έργο της διάσωσής τους.

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους, μίλησαν από τα κρεβάτια του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται, ευχαρίστησαν τους διασώστες αλλά και όσους προσευχήθηκαν για την τύχη τους, ενώ τόνισαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και αποκάλυψαν τα παραδοσιακά ταϊλανδέζικα φαγητά που... λιγουρεύονται.

Ο 14χρονος Αντούλ, ο μόνος από τους εγκλωβισμένους που μιλούσε αγγλικά και ήταν ο συνδετικός τους κρίκος με τους διασώστες, ανέφερε στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο Prachanukroh Hospital, της πόλης Τσιάνγκ Ράι: «Είμαι πολύ καλά, σας ευχαριστώ πολύ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Το φαγητό που λαχταράει μετά από τόσες ημέρες εγκλωβισμού; Τηγανητό κοτόπουλο! Πάντως το φαγητό που «ονειρεύονται» τα περισσότερα από τα παιδιά, περιλαμβάνει χοιρινό. Είτε είναι ψητό, είτε τηγανητό, είτε βραστό, με ρύζι ή αυγό. Στις προτιμήσεις τους εντάσσεται επίσης το σούσι και η μπριζόλα.

Ο μικρότερος της παρέας, ο 11χρονος Τσανίν, εξήρε την προσπάθεια των Ταϊλανδών βατραχανθρώπων, κατά την επιχείρηση διάσωσης ενώ ο 25χρονος προπονητής της ομάδας ευχαρίστησε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας καθώς και όλες τις υπηρεσίες διάσωσης που έλαβαν μέρος σε αυτή την επιχείρηση.

Τόσο τα παιδιά όσο και ο προπονητής τους αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο την ερχόμενη Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ