ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ορλεάνη: Τζάγκουαρ «απέδρασε» από το χώρο του και σκότωσε έξι ζώα σε ζωολογικό κήπο

Νέα Ορλεάνη: Τζάγκουαρ «απέδρασε» από το χώρο του και σκότωσε έξι ζώα σε ζωολογικό κήπο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/KOEN VAN WEEL

Ένα τζάγκουαρ κατάφερε να ξεφύγει από τον περιφραγμένο χώρο του, σε ζωολογικό κήπο της Νέας Ορλεάνης και να σκοτώσει έξι άλλα ζώα. Ο Βαλέρο, όπως ονομάζεται το τρίχρονο αρσενικό τζάγκουαρ, επιτέθηκε και σκότωσε τέσσερα αλπακά, ένα εμού και μία αλεπού.

Μόλις έγινε αντιληπτή η δράση του Βαλέρο, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου απέκλεισαν το χώρο και κατάφεραν έπειτα από αρκετή ώρα να εντοπίσουν και να ναρκώσουν το τζάγκουαρ πριν το επιστρέψουν στον περιφραγμένο χώρο του.

«Φροντίζουμε όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο, νοιαζόμαστε για αυτά και αποφασίσαμε για μια μέρα να μην ανοίξουμε για το κοινό, προκειμένου η ομάδα μας να πενθήσει για την απώλειά τους», είπε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Κάιλ Μπερκς.

Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί πώς το τζάγκουαρ κατάφερε να ξεφύγει από τον περιφραγμένο χώρο του, γι΄ αυτό και οι ιθύνοντες του ζωολογικού κήπου συνεχίζουν τις έρευνες για το περιστατικό.

«Ήταν ένα σοβαρό περιστατικό και το ερευνούμε, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επαναληφθεί στο μέλλον», τόνισε ο Μπερκς.

Jaguar escapes enclosure at Audubon Zoo in New Orleans and kills 4 alpacas, an emu and a fox, By Gisela Crespo, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ