Έτοιμο να υποδεχθεί 50 μετανάστες το Βερολίνο
Η Γερμανία ακολούθησε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Μάλτας που είχαν ανταποκριθεί χθες Σάββατο, στην έκκληση των ιταλικών αρχών
Το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε, κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας, να παραλάβει 50 από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο πλοία της Frontex, στα νότια της Σικελίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε πριν από έναν μήνα να απαγορεύσει το ελλιμενισμό πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στη Μεσόγειο.
«Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν, ενόψει των συνομιλιών για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική του ασύλου», να παραλάβει 50 άτομα το Βερολίνο, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Οι 450 μετανάστες εντοπίστηκαν την Παρασκευή πάνω σε ένα ξύλινο σκάφος, στη Μεσόγειο. Το πρωί του Σαββάτου, όταν στην περιοχή πλησίασαν δύο σκάφη της Frontex, πολλοί από αυτούς πήδηξαν στη θάλασσα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές.
Οκτώ γυναίκες και παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία.
Η στιγμή που κτήριο καταρρέει μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό (vid)
08:37
Banksy: Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι αποκάλυψε την πραγματική ταυτότητα του μυστηριώδους καλλιτέχνη
08:29
Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από την Αλεξανδρούπολη για τον πόλεμο και τον... Τραμπ
08:28
Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Αλί Λαριτζανί - Κομβικός ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο
08:22