ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ταϊλάνδη ευχαριστούν τα πνεύματα του σπηλαίου που έσωσαν τα παιδιά

Στην Ταϊλάνδη ευχαριστούν τα πνεύματα του σπηλαίου που έσωσαν τα παιδιά
REUTERS

Χορευτές που κινούνται υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής με κεράκια να καίνε και ντόπιους κατοίκους να προσφέρουν φρούτα στα πνεύματα του σπηλαίου. Αυτή ήταν η εικόνα τη Δευτέρα (16/7), κοντά στον χώρο όπου βρίσκεται το σπήλαιο στο οποίο παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 17 ημέρες 12 αγόρια με τον προπονητή του ποδοσφαίρου τους μέχρι που διασώθηκαν σώοι και αβλαβείς όλοι χάρις στη διεθνή ομάδα σπηλαιοδυτών και διασωστών.

Οι "Αγριόχοιροι" και ο προπονητής τους αναρρώνουν ακόμη στο νοσοκομείο της πόλης Τσιανγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης μετά την περιπέτειά τους και πρόκειται να λάβουν εξιτήριο την Πέμπτη.

Κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν σήμερα τελετή για να ευχαριστήσουν τα πνεύματα και τις θεότητες για την ασφαλή επιστροφή των αγοριών προσφέροντας γουρουνοκεφαλές, βραστά αβγά, ψάρια, γλυκά και φρούτα.

"Τιμούμε τους αγγέλους που προσέχουν το δάσος και τον εσωτερικό χώρο του σπηλαίου", δήλωσε ο Νιπόν Αντσάι στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Η ομάδα προσευχήθηκε επίσης και για τον 38χρονο Σαμάρν Κουνάν, το πρώην μέλος της επίλεκτης μονάδας SEALs του Ναυτικού της Ταϊλάνδης, που ήταν και το μοναδικό θύμα της επιχείρησης απεγκλωβισμού, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά την μεταφορά δεξαμενών οξυγόνου στο σπήλαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ