ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Οι 12 «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους θα μιλήσουν για την περιπέτειά τους

Ταϊλάνδη: Οι 12 «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους θα μιλήσουν για την περιπέτειά τους
Government Public Relations Department (PRD) and Government Spokesman Bureau/Handout via REUTERS TV

Τα 12 αγόρια και ο προπονητής του ποδοσφαίρου τους που διασώθηκαν από πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη θα βγουν από το νοσοκομείο αύριο και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την ίδια ημέρα για να ικανοποιήσουν το τεράστιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την περιπέτειά τους, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Θέλουμε να περιορίσουμε την περιέργεια της κοινής γνώμης», δήλωσε σήμερα στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σανσέρν Καουκαμνέρντ.

Τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών και ο 25χρονος προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λούανγκ, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης που συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Έκτοτε, τα αγόρια και ο προπονητής τους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην πόλη Τσιανγκ Ράι.

Οι αρχές ανησυχούν για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη ψυχική τους υγεία η ξαφνική δημοσιότητα και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, άρα η αυριανή συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί με ιδιαίτερα προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο.

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν εκ των προτέρων τις ερωτήσεις τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν από ψυχολόγο. Οι ερωτήσεις που θα εγκριθούν θα υποβληθούν προς τα παιδιά από έναν συντονιστή.

«Το κανονίσαμε έτσι ούτως ώστε, μετά από αυτό, τα αγόρια να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή», δήλωσε ο Σανσέρν.

Ο Πασακόρν Μπουνιαλάκ, αντικυβερνήτης της επαρχίας Τσιανγκ Ράι, δήλωσε ότι τα αγόρια θα επιστρέψουν σπίτι τους μετά τη συνέντευξη Τύπου και ότι παρακαλεί τους γονείς και τους δημοσιογράφους να αποφύγουν τις συνεντεύξεις για περίπου 30 ημέρες.

«Σε αυτή την αρχική φάση, προσπαθούμε να πείσουμε τα μέσα ενημέρωσης να μην ενοχλήσουν τα αγόρια», δήλωσε στο Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ