ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε ναυάγιο ρωσικού πλοίου με θησαυρό… 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Εντοπίστηκε ναυάγιο ρωσικού πλοίου με θησαυρό… 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων
YouTube

Νοτιοκορεατική εταιρεία εντόπισε μετά από πολύχρονη αναζήτηση το ναυάγιο ρωσικού καταδρομικού, το οποίο βυθίστηκε σε ναυμαχία πριν από 113 χρόνια ενώ μετέφερε εκατοντάδες τόνους χρυσού.

Συγκεκριμένα, το σκουριασμένο «Ντίμτρι Ντονσκόι» βρέθηκε την Κυριακή σε βυθό περίπου ένα χιλιόμετρο ανοικτά της νήσου Τζεοντόνγκ-Ρι σε βάθος 434 μέτρων, σύμφωνα με την εταιρεία Shinil Group. Το πλοίο του Ρωσικού Αυτοκρατορικού στόλου της Βαλτικής είχε συμμετάσχει στον ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο (1904-1905), στην καταστροφική, για τη Ρωσία, ναυμαχία της Τσουσίμα.

Το καταδρομικό ήταν «στόχος» κυνηγών θησαυρών εδώ και δεκαετίες και σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες μετέφερε ολόκληρο θησαυρό, ο οποίος θα κάλυπτε τα έξοδα ελλιμενισμού καθώς και τους μισθούς των πληρωμάτων και των αξιωματικών ολόκληρου του στολίσκου.

Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν πως όποιος βρει το ναυάγιο του καταδρομικού μπορεί εύκολα να γίνει πολύ πλούσιος, ενώ δεν αποκλείεται να μεταφέρθηκαν στο «Ντμίτρι Ντονσκόι» και αποθέματα χρυσού άλλων πλοίων που λαβώθηκαν στη ναυμαχία.

«Η ανακάλυψή μας έβαλε τέλος στη συζήτηση για την ύπαρξη του Ντονσκόι και το σημείο όπου βυθίστηκε. Σύντομα θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες ανέλκυσής του» αναφέρει η εταιρεία. Ενώ συμπληρώνει πως ετοιμάζεται να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες από την Κίνα, τον Καναδά και τη Βρετανία ώστε τον Οκτώβριο να ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης και τον Δεκέμβριο να παρουσιαστούν τα ευρήματα στο κοινό.

Η Shinil Group εκτιμά πως στα αμπάρια της φρεγάτας μπορεί να υπάρχουν έως και 200 τόνοι χρυσού σε νομίσματα και σε ράβδους, συνολικής αξίας ως και 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Έδωσε την υπόσχεση ότι σε περίπτωση που οι προβλέψεις της επιβεβαιωθούν, θα διαθέσει το 10% των ευρημάτων σε επενδύσεις στο νησί Τζεοντόνγκ-Ρι κι ένα αντίστοιχο ποσό στη ρωσική κυβέρνηση ως νόμιμου κατόχου το πλοίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ