ΚΟΣΜΟΣ

Απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς
EPA/LUKAS LEHMANN/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δικαστήριο της Άγκυρας αποφάσισε να μην αποφυλακιστεί ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος παραμένει κρατούμενος εδώ και περίπου δύο χρόνια αντιμέτωπος με κατηγορίες τρομοκρατίας.

Το ποινικό δικαστήριο της Άγκυρας αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση του Ντεμιρτάς τουλάχιστον μέχρι την δίκη του, που θα γίνει, σύμφωνα με την Hurriyet, στις 28-29 Αυγούστου.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεδρίαση στην οποία συζητήθηκε αίτημα αποφυλάκισής του. Ο Ντεμιρτάς απουσίαζε από το δικαστήριο, ενώ ο δικηγόρος του ζήτησε την άμεση απελευθέρωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας πηγής, ο εισαγγελέας ζήτησε περισσότερο χρόνο ώστε να λάβει το δικαστήριο την έκθεση των ειδικών που ερευνούν φωνητικά ντοκουμέντα, ενώ, ακόμη, σημείωσε πως ο Ντεμιρτάς δεν πληροί τους όρους της αίτησης αποφυλάκισης.

Πρόστιμο - ρεκόρ στον Κιλιτσντάρογλου για δυσφήμιση της οικογένειας Ερντογάν

Ο ηγέτης του HDP συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για περισσότερες από 30 υποθέσεις. Μεταξύ αυτών, κατηγορίες για προσβολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ