Απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς
Δικαστήριο της Άγκυρας αποφάσισε να μην αποφυλακιστεί ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος παραμένει κρατούμενος εδώ και περίπου δύο χρόνια αντιμέτωπος με κατηγορίες τρομοκρατίας.
Το ποινικό δικαστήριο της Άγκυρας αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση του Ντεμιρτάς τουλάχιστον μέχρι την δίκη του, που θα γίνει, σύμφωνα με την Hurriyet, στις 28-29 Αυγούστου.
Αυτή ήταν η τέταρτη συνεδρίαση στην οποία συζητήθηκε αίτημα αποφυλάκισής του. Ο Ντεμιρτάς απουσίαζε από το δικαστήριο, ενώ ο δικηγόρος του ζήτησε την άμεση απελευθέρωση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας πηγής, ο εισαγγελέας ζήτησε περισσότερο χρόνο ώστε να λάβει το δικαστήριο την έκθεση των ειδικών που ερευνούν φωνητικά ντοκουμέντα, ενώ, ακόμη, σημείωσε πως ο Ντεμιρτάς δεν πληροί τους όρους της αίτησης αποφυλάκισης.
Πρόστιμο - ρεκόρ στον Κιλιτσντάρογλου για δυσφήμιση της οικογένειας Ερντογάν
Ο ηγέτης του HDP συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για περισσότερες από 30 υποθέσεις. Μεταξύ αυτών, κατηγορίες για προσβολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης.
Χρ. Ταραντίλης (EY Ελλάδος) στο Delphi Economic Forum: Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI»
11:20
Γιάντσης στο CNN Greece: Εμβληματικό έργο η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης - Το στοίχημα για την ΚτΠ
11:20
Ιαπωνία: Νεοφυής εταιρεία ζητεί να εγκριθεί μια θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
11:17
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12