Beluga XL: Παρθενική πτήση για τη θηριώδη «ιπτάμενη φάλαινα» της Airbus
Η ομοιότητα με το είδος του κήτους που «δάνεισε» το όνομά του, είναι εμφανής: Η νέα BelugaXL της Airbus ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη δοκιμαστική της πτήση και, μετά από τέσσερις ώρες και ένδεκα λεπτά στον αέρα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τουλούζης, καταχειροκροτούμενη από ένα κοινό περίπου 10.000 ανθρώπων - κυρίως εργαζομένων στην Airbus και υπεργολάβων του ευρωπαϊκού κολοσσού αεροναυπηγικής.
Προτού ξεκινήσει τα ταξίδια της, το 2019, η Μπελούγκα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει περίπου 600 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων.

F. Montet/Airbus
Το ντιζάιν δεν περνά απαρατήρητο: Το σχέδιο της χαμογελαστής φάλαινας προέκυψε… δημοκρατικά, μετά από «δημοσκόπηση», όπου οι 20.000 εργαζόμενοι της Airbus κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ 6 προτεινόμενων σχεδίων. Το συγκεκριμένο συγκέντρωσε το 40% των ψήφων.
Στο Ελ. Βενιζέλος το γιγαντιαίο Beluga Airbus (pics)
Το μήκος του θηριώδους αεροσκάφους που είναι έξι μέτρα πιο μακρύ από τον «πατέρα» του, είναι 63 μέτρα ενώ το άνοιγμα των φτερών του 60 μέτρα, διαθέτει δύο κινητήρες Rolls Royce Trend 700 και μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 53 τόνων.
Βρετανία: Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στον πυθμένα πηγαδιού 2.000 ετών στη Σκωτία
07:43
Τραγωδία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Νεκροί δύο γυναίκες και ένας άνδρας σε τροχαίο με μηχανές
07:37
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από το Ανώτατο Δικαστήριο για την αίθουσα χορού του Τραμπ - Η ανάρτησή του
07:33
ΗΠΑ: Στη ΜΕΘ ο θρυλικός Λάιονελ Ρίτσι - Αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από συναυλία
07:28