«Βαφτίστηκαν» οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών του Τόκιο
Και το όνομα αυτών Miraitowa και Someity!
Η Ιαπωνία γνωστοποίησε τα ονόματα των μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Η μασκότ των Ολυμπιακών του Τόκιο, σε χρώματα μπλε και άσπρο, ονομάζεται “Miraitowa”, όνομα που συνδυάζει τις λέξεις “Mirai” (μέλλον) και “towa” (αιωνιότητα).
Από την άλλη, το σύμβολο των Παραολυμπιακών λέγεται “Someity”, που προέρχεται από την ποικιλία κερασιάς Someiyoshino – αν και οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως η λέξη ακούγεται όπως η αγγλική φράση ‘so mighty’ (τόσο δυνατά).
Η διοργανώτρια αρχή Tokyo 2020 είχε παρουσιάσει μια λίστα με ζευγάρια μασκότ τον περασμένο Δεκέμβριο, ζητώντας από τους μαθητές σχολείων εντός και εκτός Ιαπωνίας να επιλέξουν το καλύτερο. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν πάνω από 16.700 σχολεία.
Οι δύο φουτουριστικοί υπερήρωες είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο, αν και ανώνυμοι…
Κόντρα Πλεύρη - Κωνσταντοπούλου για το μεταναστευτικό: «Και τον Θεμιστοκλή θα κατηγορούσατε για push back» - «Οι θέσεις σας είναι γνωστές»
16:43
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 115 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιανουάριο
16:36
Ζελέσνκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταλλάξει drones με πολωνικά μαχητικά
16:32
Έκρηξη σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά: Εσπευσαν Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ
16:31