ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο
REUTERS/Mussa Qawasma

Έναν Παλαιστίνιο έφηβο 15 ετών σκότωσαν τα ξημερώματα της ΔευτέραςΙσραηλινοί στρατιώτες κοντά στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Αρκάν Μιζχέρ πέθανε αφού δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον καταυλισμό προσφύγων Ντεϊσέχ, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες είχαν εισέλθει στον καταυλισμό για να συλλάβουν δύο «υπόπτους», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει τον θάνατο του εφήβου.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες εναντίον των στρατιωτών», επεσήμανε ο στρατός στην ανακοίνωσή του. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ο καταυλισμός Ντεϊσέχ βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η οποία θεωρητικά είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Όμως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί εκεί τακτικά επιδρομές προκειμένου να συλλάβει «υπόπτους».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ