Μεσίστιες οι σημαίες στην έδρα της Κομισιόν σε ένδειξη πένθους για την Ελλάδα
Μεσίστιες κυματίζουν, από σήμερα το πρωί, οι σημαίες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, σε ένδειξη πένθους για τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και την τραγωδία που βιώνει η χώρα.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι η Επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε ότι η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συντονίσει, με τις ελληνικές Αρχές πολιτικής προστασίας, τη βοήθεια της ΕΕ για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αττική.
Φωτιά Αττική: Επιστολή του Γιούνκερ στον Τσίπρα
«Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού αλληλέγγυα τούτη τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε ο Κύπριος επίτροπος.
Η Κύπρος, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ρουμανία κινητοποιήθηκαν άμεσα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.
Τσίπρας: Να αποτρέψουμε την περικοπή επιδόματος ανεργίας - Δεν είναι προσωπική άποψη Μαρινάκη
12:29
Νέα αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα - Για 16η ημέρα συνεχίζουν οι πυροσβέστες τη μάχη
12:27
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Μπαμπ ελ Μάντεμπ και τους Χούθι
12:22
Βίντεο ντοκουμέντο απο την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο αντιδημάρχου στου Ζωγράφου
12:13