ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά Αττική: Η κυπριακή κυβέρνηση ανοίγει λογαριασμό για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

Φωτιά Αττική: Η κυπριακή κυβέρνηση ανοίγει λογαριασμό για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YIANNIS KOURTOGLOU / POOL

Η κυπριακή κυβέρνηση, με εισήγηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα με στόχο την ανακούφιση των πληγών από τις φονικές πυρκαγιές

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε πως μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων καταστροφή που προκλήθηκαν στην Αττική, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζειβαθύτατη θλίψηκαισυλλυπητήριαγια τους νεκρούς, ελπίδα για την ανεύρεση προσώπων που ακόμα αγνοούνται και ευχές για την αποθεραπεία των τραυματιών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, με εισήγηση του κ. Αναστασιάδη και μεθερμηνεύοντας και τα αισθήματα αλληλεγγύης του κυπριακού λαού, πήρε τέσσερις αποφάσεις.

Πρώτον, να ανοίξει ειδικός λογαριασμός από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όπως και σε εμπορικές τράπεζες. Δεύτερον, η κυπριακή Κυβέρνηση θα καταθέσει σε αυτό τον λογαριασμό συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 10 εκ. ευρώ. Τρίτον, «καλεί τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και το ευρύτερο κοινό, τους πολίτες που το επιθυμούν για να βοηθήσουν και θέλουν να συνεισφέρουν, να καταθέτουν χρηματικές εισφορές σε αυτούς τους λογαριασμούς, στοιχεία για τους οποίους θα δοθούν στη συνέχεια».

Τέταρτον, όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, «οποιαδήποτε οργανωμένα σύνολα και φορείς θέλουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τη συλλογή χρηματικής βοήθειας για τα θύματα και τις πληγείσες περιοχές προτρέπονται, εφόσον το επιθυμούν, να καταθέτουν σε αυτούς τους λογαριασμούς».

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις για την ανακούφιση των πληγέντων και τη στήριξή τους, μετά από συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ