Πομπέο για τον Αμερικανό πάστορα: Δεν αρκεί ο κατ΄οίκον περιορισμός
Αποφυλακίστηκε ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, που δικάζεται στην Τουρκία κατηγορούμενος για τρομοκρατία, ώρες αφότου δικαστήριο αποφάσισε να μεταφερθεί από τις φυλακές σε κατ' οίκον περιορισμό.
Κατά την αποχώρησή του από τις φυλακές της Σμύρνης, τον Μπράνσον συνόδευαν αστυνομικοί. Κατόπιν, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο κι έφυγε με μια οχηματοπομπή.
Από την πλευρά της, η αμερικανική κυβέρνηση χαιρέτισε την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ο Αμερικανός πάστορας, που παρέμεινε φυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2016, ζήτησε, ωστόσο, από τις τουρκικές αρχές να μην μείνουν μονάχα σε αυτό.
«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση, που αναμέναμε τόσο καιρό, για τη μεταφορά του πάστορα Μπράνσον από τη φυλακή σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Τουρκία, όμως αυτό δεν επαρκεί» ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
«Δεν έχουμε δει αξιόπιστες αποδείξεις σε βάρος του Μπράνσον και προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να διευθετήσουν αυτή την υπόθεση αμέσως με διαφανή και δίκαιο τρόπο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα «Σήμα Διαφορετικότητας» - Τι πρέπει να γνωρίζετε
04:00
«Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ - Έως 1.400 επιχειρήσεις «ξέχασαν» να δηλώσουν ΦΠΑ
03:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πώς γίνεται η εγγραφή - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00
Ποια προγράμματα «Εξοικονομώ» παίρνουν παράταση - Ποιες οι νέες προθεσμίες
01:00