ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ για την τραγωδία στην Αττική: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας με τους πληγέντες

Βασίλισσα Ελισάβετ για την τραγωδία στην Αττική: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας με τους πληγέντες
REUTERS/Peter Nicholls

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την τραγωδία που έπληξε την Ανατολική Αττική, απέστειλε η βασίλισσα Ελισάβετ, λέγοντας πως «οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτής της τρομερής τραγωδίας και με όλους όσους έχασαν τις κατοικίες τους».

Ειδικότερα στο μήνυμά της η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει:

«Ο Πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτής της τρομερής τραγωδίας και με όλους όσους έχασαν τις κατοικίες τους.

Αποδίδω ιδιαίτερη τιμή για την παρρησία και την αφοσίωσή τους στις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές οι οποίοι προσέφεραν την συνδρομή τους».

Επίσης, νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συλλυπητήριο μήνυμα και από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας.

«H σύζυγός μου κι εγώ θα θέλαμε να γνωρίζετε πόσο βαθιά λυπηθήκαμε μαθαίνοντας τα τραγικά νέα για τις απώλειες ανθρώπινης ζωής στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Πάνω απ’όλα, συμμεριζόμαστε ολόψυχα την οδύνη των οικογενειών που θρηνούν θύματα, και συμπάσχουμε με τους τραυματίες και όλους όσοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες της τόσο πρόσφατης και τόσο χαρούμενης επίσκεψής μας στην Αθήνα αλλά και της θερμής υποδοχής που μας επιφύλαξε ο ελληνικός λαός, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι oι Έλληνες είναι στη σκέψη μας και στις προσευχές μας σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα», ανέφερε ο Πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με ανάρτηση της πρέσβειρας της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ