Πωλητήριο σε σπάνια επιστολή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για τον πόλεμο του Βιετνάμ
Έναντι 95.000 δολαρίων, πωλείται μια επιστολή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην οποία καταφέρεται εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.
Η επιστολή, που πωλείται από την Moments in Time, έχει ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 1966 και απευθύνεται στην κ. S.S. Blakney.
Ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έγραψε εκείνη την εποχή ότι «οι ανισότητες του σημερινού συστήματος στρατολόγησης επιβαρύνουν άνισα τους Μαύρους στη στρατιωτική θητεία στο Βιετνάμ. Πιστεύουμε ότι είναι υπερβολικά άδικο να ζητάς από έναν άνθρωπο να πολεμήσει σε έναν τέτοιο πόλεμο μόνο για να επιστρέψει σπίτι και να είναι αντιμέτωπος με προσβολές και de facto δουλεία στη δική του χώρα».
Εκπρόσωπος της Moments in Time υποστηρίζει, σύμφωνα με το Page Six, ότι είναι η μοναδική επιστολή, στην οποία ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αναφέρεται στον πόλεμο και διατίθεται προς πώληση.
Πηγή: ΑΠΕ
Θανάσης Τσαλταμπάσης: Τα μυαλά μου είναι στο κεφάλι μου, αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου
13:01
Ναυάγιο πλοίου που μετέφερε LNG ανοικτά της Λιβύης - Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία (pics&vid)
13:00
Ιράν: «Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ επιβίωσε των επιθέσεων» - Ήταν εκτός Τεχεράνης όταν σκοτώθηκε ο πατέρας του
12:56
Βίντεο της Μοσάντ παρομοιάζει το καθεστώς του Ιράν με ετοιμόρροπο πύργο από τραπουλόχαρτα
12:50