ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Προσπάθησαν μάταια να συλλάβουν τον Αμπαούντ στην Αθήνα τον Γενάρη

BBC: Προσπάθησαν μάταια να συλλάβουν τον Αμπαούντ στην Αθήνα τον Γενάρη
REUTERS/Social Media Website via Reuters

Για ξεκάθαρη προσπάθεια των ελληνικών αρχών να συλλάβουν τον περασμένο Ιανουάριο στην Αθήνα τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ η οποία όμως απέτυχε κάνει λόγο το BBC.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τρόπος με τον οποίο ο Αμπαούντ κατόρθωσε να ξεφύγει από το δίχτυ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Αθήνα παραμένει άγνωστος, ωστόσο το βρετανικό δίκτυο σημειώνει ότι ενδεχομένως υπήρξε προσπάθεια εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Η έρευνα για τη σύλληψη του Αμπαούντ φέρεται πως έγινε σε συνεργασία με τις βελγικές αρχές, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ο αρχιτρομοκράτης κατηύθυνε μέσω κινητού τηλεφώνου από την Αθήνα ισλαμιστικό πυρήνα ο οποίος έδρευε στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου.

Οι έφοδοι όμως της ΕΛΑΣ σε δυο πιθανά καταφύγια του Αμπαούντ στην Αθήνα έγινανδυο μέρες μετά τις εφόδους που έκαναν οι βελγικές αρχές στη Βερβιέ του Βελγίου (15 και 17 Ιανουαρίου).

Και στα δύο διαμερίσματα που ελέγχθηκαν από τις ελληνικές αρχές βρέθηκαν δείγματα DNA που στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν με τη σορό του Αμπαούντ στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ