πΓΔΜ: Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών
Στις 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της πΓΔΜ, όπως έκανε γνωστό τη Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά οι πολίτες της πΓΔΜ θα είναι αν τάσσονται υπέρ της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το δημοψήφισμα θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, ενώ ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση που καθορίζει το μέλλον της χώρας, προσθέτοντας πως όλα τα μέρη είναι υποχρεωμένα να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα δώσουν κίνητρο στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.
«Είμαι πεπεισμένος πως είμαστε στο σωστό δρόμο και ξέρω πως το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχημένο», κατέληξε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
FIFA: Πυρά Μπλάτερ κατά Ιvφαντίνο για τις σχέσεις του με τον Τραμπ
15:57
Έφτασε στη βάση της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford (pics)
15:46
Χαλκίδα: Χειροπέδες σε ανήλικο μοτοσικλετιστή - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και παρέσυρε 15χρονο
15:41
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με την ισχυρότερη χιονοθύελλα της 10ετίας: Ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας
15:30