Καθελκύσθηκε το πρώτο «ιπτάμενο δελφίνι» νέας γενιάς στη Ρωσία
Στη Σεβαστούπολη έγινε σήμερα η καθέλκυση του πρώτου ιπτάμενου δελφινιού νέας γενιάς «Κομέτα 120Μ», παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Το νέο "ιπτάμενο δελφίνι" θα πραγματοποιεί από 1ης Αυγούστου το δρομολόγιο Σεβαστούπολη - Γιάλτα.
Το νέο σκάφος που έχει αεροπορικά καθίσματα θα μπορεί να μεταφέρει 120 επιβάτες, ενώ θα έχει πενταμελές πλήρωμα.
Το μήκος του είναι 35 μέτρα, το πλάτος και το ύψος 10 μέτρα. Το πλοίο μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 35 κόμβων ( περίπου 65 χιλιομέτρων ) ανά ώρα, χάρη στις δύο μηχανές ντίζελ και τα πτερύγια που διαθέτει.
Το νέο εξελιγμένο "δελφίνι" μπορεί να κινείται αυτόνομα επί 8 ώρες συνεχώς και να διανύσει μια απόσταση 150 χιλιομέτρων, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.
ΧΡΗΜΑ
Θερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
02:00
ΧΡΗΜΑ
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00
ΧΡΗΜΑ
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες: Βήμα - Βήμα η διαδικασία
00:30
ΕΛΛΑΔΑ
Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Νεκρή 29χρονη οδηγός μετά από ανατροπή οχήματος
23:59
ΕΛΛΑΔΑ