Καθελκύσθηκε το πρώτο «ιπτάμενο δελφίνι» νέας γενιάς στη Ρωσία
Στη Σεβαστούπολη έγινε σήμερα η καθέλκυση του πρώτου ιπτάμενου δελφινιού νέας γενιάς «Κομέτα 120Μ», παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Το νέο "ιπτάμενο δελφίνι" θα πραγματοποιεί από 1ης Αυγούστου το δρομολόγιο Σεβαστούπολη - Γιάλτα.
Το νέο σκάφος που έχει αεροπορικά καθίσματα θα μπορεί να μεταφέρει 120 επιβάτες, ενώ θα έχει πενταμελές πλήρωμα.
Το μήκος του είναι 35 μέτρα, το πλάτος και το ύψος 10 μέτρα. Το πλοίο μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 35 κόμβων ( περίπου 65 χιλιομέτρων ) ανά ώρα, χάρη στις δύο μηχανές ντίζελ και τα πτερύγια που διαθέτει.
Το νέο εξελιγμένο "δελφίνι" μπορεί να κινείται αυτόνομα επί 8 ώρες συνεχώς και να διανύσει μια απόσταση 150 χιλιομέτρων, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Νετανιάχου απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι παρέσυρε τον Τραμπ σε πόλεμο με το Ιράν: «Είναι γελοίο»
09:47
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Ποια είναι η πραγματική κατανάλωση των plug-in υβριδικών;
09:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
09:41
ΚΟΣΜΟΣ
Εντολές εκκένωσης από ΗΠΑ σε Μπαχρέιν, Ιράκ και Ιορδανία - Κλειστή η πρεσβεία στο Κουβέιτ
09:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ