ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονήθηκαν τρεις δημοσιογράφοι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Δολοφονήθηκαν τρεις δημοσιογράφοι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
REUTERS/Baz Ratner/File Photo

Τρία άτομα, πιθανόν Ρώσοι, που ήταν διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, δολοφονήθηκαν από αγνώστου ταυτότητας ένοπλους αντάρτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατίας τα ξημερώματα της Δευτέρας. Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, σε νομικούς και θρησκευτικούς κύκλους.

Οι σοροί των δολοφονηθέντων εντοπίσθηκαν σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από την πόλη Σίμπιου, πρωτεύουσα της επαρχίας Κέμο που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Οι δύο από τους τρεις δολοφονηθέντες ήταν συνεργάτες της εφημερίδας Izvestia, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι βέβαιο αν είναι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε η ρωσική πρεσβεία στην κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι Ρώσοι, επειδή τα προσωπικά τους έγγραφα δεν εντοπίσθηκαν προς το παρόν, παρά μόνο οι δημοσιογραφικές τους ταυτότητες. Δύο εξ αυτών είναι συνεργάτες της Izvestia» αναφέρει η δήλωση της ρωσικής πρεσβείας.

Η ρωσική πρεσβεία δήλωσε επίσης ότι δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία για τον τρίτο δολοφονηθέντα.

Πάντως ο όμιλος στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη εφημερίδα διέψευσε τα όσα είχαν μεταδοθεί νωρίτερα περί παρουσίας συνεργατών του στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που ενδεχομένως να δολοφονήθηκαν από άγνωστους αντάρτες.

«Ούτε ένας συνεργάτης της Izvestia δεν βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Όλοι οι συνεργάτες μας εργάζονται κανονικά και δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία που να αναφέρεται σε κάποια έκτακτα συμβάντα που να έχουν σχέση με δικούς μας δημοσιογράφους», αναφέρει η δήλωση του ομίλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ