ΗΠΑ: Ο Τραμπ «διαισθάνεται» πως «πολύ σύντομα» το Ιράν θα αρχίσει συνομιλίες με την κυβέρνησή του
Ο Aμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη (30/7), κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τάμπα (Φλόριντα), πως «διαισθάνεται» ότι οι ηγέτες του Ιράν θα αρχίσουν «πολύ σύντομα» συνομιλίες με την κυβέρνησή του.
Υπενθυμίζοντας την απόφασή του τον Μάιο να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία που υπέγραψαν έξι μεγάλες δυνάμεις με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 2015, ο Τραμπ είπε: «Ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά για το Ιράν. Έχουν πολλές δυσκολίες αυτή τη στιγμή (...) Διαισθάνομαι ότι θα μας μιλήσουν πολύ σύντομα (...) Ή ίσως όχι, κι αυτό θα είναι εντάξει».
Παρά την ανοιχτή εχθρότητά του προς το ιρανικό καθεστώς, ο δισεκατομμυριούχος φάνηκε τη Δευτέρα να ανοίγει την πόρτα στο ενδεχόμενο διμερών συνομιλιών στο ανώτατο επίπεδο χωρίς προϋποθέσεις. Η προσφορά αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στην Τεχεράνη.
Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
«Πυρά» Τσουκαλά σε κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένα 100% γαλάζιο σκάνδαλο
13:47
Έφοδος της Αστυνομίας σε μαγαζιά με στριπτίζ: Εξέδιδαν στην πορνεία εργαζόμενες- Πέντε συλλήψεις
13:37
Ο Ιωάννης Μπολέτης πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση σε παιδιά χαμηλού σωματικού βάρους
13:25
Νίκος Χαρδαλιάς: Εγκαινιάστηκε βρεφονηπιακός σταθμός στο Καματερό
13:14