Γερμανία: Ακροδεξιοί εξτρεμιστές κατήρτισαν «κατάλογο εχθρών» με 25.000 ανθρώπους προς «εξολόθρευση»
Ο συγκεκριμένος κατάλογος, βρέθηκε κατά τη διάρκεια εφόδου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γερμανίας, το 2017.
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια λίστα, η οποία καταρτίστηκε από ακροδεξιούς εξτρεμιστές και περιέχει τα ονόματα 25.000 προσώπων που χαρακτηρίζονται εχθροί της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας.
Το γεγονός αποκαλύφθηκε κατόπιν αιτήματος του κόμματος «Η Αριστερά» ("Die Linke"), το οποίο κοινοποίησε τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του στο Γερμανικό Πρακτορείο χθες Τρίτη.
Ο κατάλογος, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια εφόδου της αντιτρομοκρατικής στο βόρειο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία πέρυσι, περιέχει ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που η ακροδεξιά σκόπευε να εξοντώσει εάν της δινόταν η ευκαιρία ή σε περίπτωση κρίσης, σύμφωνα με το υπουργείο.
Οι γερμανικές αρχές ήταν ήδη ενήμερες για την ύπαρξη ενός εκόμα καταλόγου, που περιέχει 10.000 ονόματα και καταρτίστηκε από τον νεοναζιστικό πυρήνα NSU.
Πηγή: ΑΠΕ
Σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 μέσω του myAGRO από την ΑΑΔΕ
03:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
Προσλήψεις μέσω «Ergani app» από τους εργοδότες: Με ποιον τρόπο γίνεται η διαδικασία από το κινητό
01:00
Voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς: Τι ισχύει για τις πολύτεκνες οικογένειες
00:30