Κλιμακώνεται η ένταση Ισραήλ - Ιράν με φόντο την Ερυθρά Θάλασσα
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι αν επιχειρήσει να εμποδίσει τη διέλευση στα στρατηγικά στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ στην Ερυθρά θάλασσα, θα βρεθεί πιθανώς αντιμέτωπο με έναν διεθνή συνασπισμό στον οποίο θα συμμετέχει το Ισραήλ.
«Αν το Ιράν προσπαθήσει να μπλοκάρει τα στενά του Μπαμπ αλ Μάντεμπ, είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με έναν διεθνή συνασπισμό που θα είναι αποφασισμένος να το εμποδίσει αυτό και αυτός ο συνασπισμός θα περιλαμβάνει όλες τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ», δήλωσε ο Νετενιάχου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μιλούσε σε μια στρατιωτική παρέλαση αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στη Χάιφα, όπου ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν πρόσθεσε σε ξεχωριστή ομιλία του ότι το Ισραήλ «άκουσε πρόσφατα απειλές για πλήγματα ενάντια σε ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα». Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πότε τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
02:00
Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις - Αναλυτικός οδηγός για τους καταναλωτές
01:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου- Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
00:30
Η Βρετανία θα αναπτύξει νέο βαλλιστικό πύραυλο για την άμυνα της Ουκρανίας
23:59