Νορβηγία: Ανάσα δροσιάς στις σήραγγες αναζητούν οι τάρανδοι
Συνέπεια των υψηλών θερμοκρασιών στην Αρκτική: οι αρχές της Νορβηγίας απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους ταράνδους, που κατακλύζουν τις σήραγγες, αναζητώντας εναγωνίως λίγη δροσιά.
«Κάνει πολλή ζέστη εδώ και εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Τα ζώα καταφεύγουν σε δροσερότερες περιοχές» εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόρε Λίσμπεργκ, αξιωματούχος της Statens Vegvesen, της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου.
«Τόσο οι τάρανδοι όσο και τα πρόβατα βρίσκουν καταφύγιο στις σήραγγες και τις περιοχές με σκιά για να πάρουν ανάσα» περιέγραψε.
Χθες ο υδράργυρος κατέγραψε ρεκόρ σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας: στην κοινότητα του Φίνμαρκ η θερμοκρασία ανήλθε σε 31,2 βαθμούς κελσίου.
Στην περιοχή επικρατεί τόση ζέστη, που τη νύχτα οι συνθήκες θεωρούνται «τροπικού κλίματος», καθώς ο υδράργυρος παραμένει άνω των 20 βαθμών κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο.
«Φυγή προς τα εμπρός» με όπλο στη φαρέτρα την Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα άρθρα και ο οδικός άξονας
13:24
Ο Πέτερ Μαγιάρ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για συνομιλίες με την πρόεδρο της Κομισιόν
13:21
Σε τεχνητό κώμα 21χρονος Βρετανός στρατιώτης μετά από τροχαίο με γουρούνα στη Ρόδο
13:15
Πυροβολισμοί στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ομόφωνη η καταδίκη των ξένων ηγετών
13:05