ΚΟΣΜΟΣ

Momo: Το νέο παιχνίδι αυτοκτονίας προκαλεί τρόμο στις Αρχές

Momo: Το νέο παιχνίδι αυτοκτονίας προκαλεί τρόμο στις Αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές από την εμφάνιση ενός νέου θανατηφόρου «παιχνιδιού» στο Διαδίκτυο, το οποίο θεωρείται εξίσου επικίνδυνο με την «Μπλε Φάλαινα» που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 100 παιδιά παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο της ειδικής υπηρεσίας που συστάθηκε για να εντοπίζει επικίνδυνα παιχνίδια διαδικτυακών προκλήσεων (μετά την τρομακτική διάσταση που πήρε το φαινόμενο «Μπλε Φάλαινα»), στο Μεξικό, το «Momo» άρχισε από το Facebook, ωστόσο πλέον έχει «γιγαντωθεί» μέσω WhatsApp, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ο θάνατος μίας 12χρονης στην Αργεντινή.

Η αρχική «πρόκληση» θέλει τον παίκτη να επικοινωνεί με έναν άγνωστο αριθμό που είχε ως avatar μία τρομακτική γυναικεία μορφή (κεντρική photo), ενώ έπειτα καλείται να περάσει μια επικίνδυνη δοκιμασία.

Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού έκλεψαν τη συγκεκριμένη μορφή από τον Γιαπωνέζο καλλιτέχνη Midori Hayashi, ο οποίος όμως, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των Αρχών, δεν είχε ιδέα για το φονικό παιχνίδι.

Από την πλευρά του, Βραζιλιάνος επιθεωρητής, ο οποίος συμμετέχει στην παγκόσμια έρευνα, ανέφερε ότι το παιχνίδι φέρεται να αποτελεί βάση για κλοπή δεδομένων από μεγάλες εγκληματικές ομάδες, που δρουν μέσω Διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι αρχές έχουν συνδέσει μάλιστα ήδη το «Momo» με την αυτοκτονία μίας 12χρονης στο Μπουένος Άιρες, εκδίδοντας επείγουσα προειδοποίηση προς τους γονείς, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.

Παράλληλα, ερευνούν και άλλες «παράξενες» υποθέσεις με θανάτους εφήβων σε διάφορες χώρες.

Η αστυνομία της Ισπανίας εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους χρήστες και τους γονείς ανηλίκων, να μην χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή «Momo» σε καμία περίπτωση, διότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το «Momo» έχει κάνει επιβεβαιωμένα την εμφάνισή του σε Μεξικό, Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Γαλλία, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει (ή να) επεκταθεί και σε περισσότερες χώρες…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ