ΚΟΣΜΟΣ

Συγγενικό πρόσωπο έδωσε τα όπλα στο ζευγάρι στην Καλιφόρνια

Συγγενικό πρόσωπο έδωσε τα όπλα στο ζευγάρι στην Καλιφόρνια
Θρηνεί τον χαμό της αδελφής της που ήταν ανάμεσα στα 14 θύματα, στο μακελεό του Σαν Μπερναρτίνο στην Καλιφόρνια Allen J. Schaben/Los Angeles Times via Getty Images/Ideal Images

Ο άνθρωπος που έδωσε τα όπλα στο ζευγάρι το οποίο σκότωσε 14 άτομα στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας την περασμένη εβδομάδα ήταν συγγενής εξ αγχιστείας με έναν από τους δράστες, αποκαλύπτουν με επίσημα έγγραφα.

Πρόκειται για τον Ενρίκε Μάρκεζ, στου οποίου του σπίτι εισέβαλε η αστυνομία το Σαββατοκύριακο και ο οποίος εξακολουθεί να ανακρίνεται από ομοσπονδιακούς ερευνητές. Ο Μάρκεζ παντρεύτηκε τον περασμένο χρόνο την Μαρίγια Τσερνίχ, αδερφή της συζύγου του Ραχίλ Φαρούκ, αδερφού του Σάγιεντ Ριζουάν Φαρούκ.

Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό κανάλι MSNBC μετέδωσε χθες ότι ο Σάγιεντ Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ είχαν επαφές με "άτομα με εξτρεμιστικές απόψεις" στην περιοχή του Λος Άντζελες, και επικαλέσθηκαν την αστυνομία σύμφωνα με την οποία οι συνεννοήσεις έγιναν διαδικτυακά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο Ρόιτερς, το ζεύγος είχαν επαφή με άτομα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες που διερευνούσε το FBI υπό την υποψία ότι ήταν τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ